Hilda ja Kalle Tokholmannokassa.

Patikoimme eilen Hämeen järviylängöllä Melkuttimilla. Reitti on osa Hämeen ilvesreittiä ja kiersi Iso-melkutin järven ympäri. Matkaa patikkaretkelle tuli n. 10 km, kun kuljimme mielenkiinnosta muutamia kapeita harjurinteitä myös ohi reitin.

Retki oli mukava, mutta reitti hieman rauhaton. Näimme reitillä neljään otteeseen muitakin patikoijia, ja kaikilla oli koirat matkassa.

Hauvakävelijöiden lisäksi Iso-melkutin näytti olevan sukeltajien suosiossa. Eikä mikään ihme, sillä vesi oli todella kirkasta. Harjun rinteeseen oli rakennettu sukeltajille varustetasanne, josta rappuset laskivat alas laiturille ja järveen. Tasanteen ilmoitustaululla olevassa järven tietolomakkeessa sanottiin järven syvimmän kohdan olevan 26 m.Melkuttimilla oli toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä uimiseen soveltuvia hiekkarantoja, joihin olisi kesäkuumalla mukava pulahtaa. Koirille riitti + 15 astetta.Hilda pyydysti jääpalikoita sillä aikaa, kun makkarat paistuivat nuotiolla.Yritimme bongailla harvinaista hämeenkylmänkukkaa huonolla menestyksellä. Liekö niiden aika jo ohi, mutta korvasienen aika on näköjään käsillä, sillä silmiin osui pienen pieni korvasienen alku.