Eilen olin ensimmäistä kertaa Kallen kanssa agilitytreeneissä. Jännitti ihan hirmuisesti, koska omasta edellisestä kerrasta on ainakin viisi vuotta ellei hieman enemmänkin. Jännitystä ei yhtään laannuttanut, että tiesin Kallen käyvän kuumana ja olevan erittäin vauhdikasta sorttia.

Näin ensimmäisellä kerralla ei menty onneksi mitään ihmeempiä kiemuroita eikä pitkiä pätkiä. Teemana oli ohjatulla radalla eteenmeno ja radanluku sekä itsenäisellä radalla hypyt. Ohjatulla radalla oli ensin esteinä peräkkäin aita, A, aita, aita ja putki. Se meni meiltä suht hyvin, vaikka ohjaaja jo kahden peräkkäisen aidan välissä olikin jo jäänyt liikaa jälkeen eikä älynnyt tarpeeksi ajoissa ilmoittaa koiralle seuraavaa tehtävää...

Toinen ohjattu rata oli jo hieman haastavampi. Alla oleva kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa. Ja juu, kuvalle saa aivan vapaasti nauraa.

Tällä radalla Kalle sai kehuja ohjaajan erinomaisesta lukemisesta. En itse ehtinyt pistää merkille, mutta Kalle oli kuulemma upeasti lukenut käsimerkkini ja kiitänyt täyttäpäätä pussiin, kun olin kädellä ohjannut aidan jälkeen pussiin päin. Kalle sai muutenkin kovasti kiitosta vauhdikkuudestaan, innokkuudestaan ja nimenomaan juuri tuosta kyvystä lukea ohjaajaansa. Kysyttiinpä meiltä, että kai te aiotte treenata kisoja varten. No, eipä kyllä aiota. Kyllä me "pidetään vaan hauskaa". Jälkeenpäin tuli mieleen, että ei kai kouluttaja ollut "puolueellinen", koska ollaan jo lapsuudesta asti oltu kavereita. Hän oli myös positiivisesti yllättynyt kultaisen innokkuudesta, ja epäili myös, että mahtaisiko käyttölinjalla olla jotain tekemistä asian kanssa. =)

Itsenäisellä radalla mentiin aitoja eri tyyliin esim. kahdeksikkoa, joka sujui Kallelta ja multakin erittäin hyvin ellei täydellisesti. Piti myös saada koira kiertämään aidan takaa seuraavalle aidalle, eikä sekään tuottanut meille ongelmia:

Tykkäsimme molemmat treeneistä oikein kovasti ja jäämmekin odottamaan innokkaina ensi kertaa, jolloin ohjelmassa on itsenäisellä radalla pussi ja ohjatulla radalla haltuunotto kovasta vauhdista, eteenmeno sekä irtoaminen. Huomasin myös, että agilitytermistö ei ole hallussa. Mitä ihmettä on valssit, pakkovalssit, layerointi, ihmisnuoli ja käärmekäsi?!? Loppu kuulostaa aivan harrypotterilta.