Hildan NOME-treeneissä tuntuu olevan ikävä kaava: joka toinen viikko sujuu ja joka toinen ei. Eilen oli vuorossa valitettavasti viikoista se, jolloin ei suju. Hilda oli jotenkin muissa maailmoissa jo heti treenien aluksi. Se ei ollut oikeastaan ollenkaan kiinnostunut lihapullista, juustoista eikä minusta. Ainoa mikä kiinnosti oli maan nuuhkiminen.

Uutena harjoitteena teimme niin, että koirat istuivat rivissä paikallaan ja siitä aina yhtä koiraa huudettiin "Tänne!" ja muiden tuli pysyä aloillaan. Hilda karkasi ensimmäisellä yrittämällä rivistä, mutta seuraavat kerrat pysyi paikallaan, kun jäin vähän lähemmäs vahtimaan.

Lopuksi teimme pari motivoitua noutoa, mutta Hilda ei motivoitunut niistä yhtään. Lähti kyllä reippaasti hakemaan, mutta palautuksessa lällätteli ja pelleili damin kanssa eikä tuonut sitä minulle...

Jos Hildan kanssa ei treenit sujuneet, niin onneksi Kallen kanssa oli mukava treenata. Se puhkui intoa kuin ilmapallo ja oli valmiina toimintaan! 

Häiriödameihin Kalle meni taas lankaan, mutta pysähtyi kuitenkin pillin puhallukseen häiriödamien keskelle eikä ottanut niitä, kun huusin "Ei!". Hienosti jatkoi matkaa markkeeraukselle ja toi sen, vaikka matkalle heitettiin vielä häiriödami. Tämän jälkeen mentiin noudoissa aina sinne minne pitikin häiriödameista viis!

Todella vaikea tuntui olevan lähes joka koiralle harjoitus, jossa koirat istuivat rivissä selin noudettaviin dameihin. Tästä oli tarkoitus koiran nimeä ensin huutamalla lähettää koira hakemaan takana oleva dami. Muiden koirien tuli pysyä paikallaan. Kalle meinasi lähteä ensin muiden käskystä ja lopuksi ei meinannut lähteä edes minun käskystä. Muutaman kerran tahkottua viimeinen nouto sujui jo melko hyvin.

Kallen ansiosta treeneistä jäi siis päällisin puolin hyvä maku suuhun, mutta Hilda aiheuttaa närästystä.


Hilda sai viime viikolla pitkästä aikaa tuntumaa riistaan. Teimme pakkaseen tilaa peuran lihalle ja vaakku sai väistyä syötävien paistien tieltä. Tässä Hilda potee hieman alkukankeutta ja muistelee, että mikähän räppänä tämä on.


Kalle löysi suureksi hämmästyksekseen variksen hangesta ja palautti sen vauhdilla isännälle!