1536951.jpg

Lauantai iltapäivänä 3. toukokuuta aloitimme kesäkalastuskauden Vehmaalla. Koko vappuviikon oli ollut upeita, + 20 asteen ilmoja, ja niin onneksi lauantainakin. Merellä tarkeni pelkällä t-paidalla! Ah, kyllä näitä kauniita ja lämpimiä kesäilmoja onkin odotettu koko piiiitkä talviyritelmä.
Meren yllä meitä kohtasi upea näky, kun kaksi mahtavaa merikotkaa liiteli pitkän tovin yläpuolellamme. Kuulimme myös kevään ensimmäisen käen kukkuvan. Vesilintujakin oli kovasti liikenteessä. Oli joutsenta, sorsaa, telkkää, silkkiuikkua jne.
Soudimme suoraa päätä "haukilahteen", jossa hauet molskivatkin kaislikossa. Ville sai kevään ensimmäisen, ja ikävä kyllä ainoan veneeseen asti saadun hauen. Minulla oli kaksi tärppiä, mutta en sitten halunnut haukia veneeseen asti ottaa, vaan päästin ne karkuun... Villekin päästi yhden karkaamaan, joten saaliksi muutaman tunnin reissulta jäi siis yksi hauen pulikka, joka päätyi sunnuntaina lounaspannuun.

1536900.jpg

"Ville iso haaki". Keltainen tai kelta-viher-punainen oli päivän väri. Tämä n. kiloinen pulikka tuli keltaisella Rapalan Huskylla.