Ensimmäiset ristiäiset vietettiin viime kuun lopulla Turussa Mikaelin kirkossa. Mikaelin kirkko on  mielestäni erittäin kaunis ja viehättävä kirkko. Kastetilaisuus oli oikein lämminhenkinen flyygelisäestyksineen kaikkineen. Villellä oli erityinen rooli enon sekä sylikummin ominaisuudessa ja kummisedän silmä oli meinannut kuulemma oikein kostua. Olipa tädilläkin hieman kyynelissä pitelemistä joidenkin papin lausumien sanojen kohdalla.

Toiset ristiäiset juhlittiin eilen Jasminin ristiäisistä tuttuun tapaan meidän mummulla. Olipa mukava osallistua ristiäisiin, joissa ei ollut itsellä mitään "vastuuta" tällä kertaa. Ensimmäistä virttä laulaessa isosiko-Jasmin rupesi itkemään melkoisen äänekkäällä tavalla. Ei oikein ymmärretty, että mikä tyttöä oikein vaivasi, mutta tultiin siihen tulokseen, että ilmeisesti hän jotenkin säikähti, kun porukka alkoi yhtäkkiä veisata virttä. Tai sitten "seurakunta" oli niin epävireinen, että tytön korviin sattui... Kun poika oli kastettu Jasmin kysyi, että "onko poika jo kasteltu" ja "kuka kasteli pojan".


Martta Hannele


Tomi Juhani

Martta on syntymästään asti ollut aivan isänsä näköinen eli ilmetty mini-Karlsson, mutta Tomi on ollut ihan "itsensä näköinen" eli yhdennäköisyyttä kehenkään muuhun ei ole ollut havaittavissa. Ristiäisten jälkeen hokasin kuitenkin selvän yhdennäköisyyden ja mielestäni Tomi on aivan ilmetty pikku-Raimo eli Juhan isän näköinen. Elina sanoikin, että joku muukin oli jo huomioinut aivan samaa.

Niin ja sitten ne yhdet kalakilpailut olivat lauantaina 9.5. Vihdin kirkkojärvellä. Ville lähti urhoollisesti kaverinsa kanssa kuuden tunnin vetouistelukilpailuihin, vaikka keli oli mitä hirvein. Koko päivän tuli vettä kaatamalla ja tuuli oli navakka ellei jopa myrskyisä. Onneksi sentään kala oli syönyt ja heidän venekunta pärjäsi niinkin hienosti, että olivat tulleet kilpailussa toiseksi! Haukea oli kertynyt yhteensä 34 kg, joista isoin oli ollut 8,8 kiloinen vonkale ja seuraavakin 6,5 kg mötikkä. Ville otti kisoista yhden hauen, joka oli tarkoitus valmistaa ruoaksi seuraavana päivänä. Ulkoilma teki kalastajalle kuitenkin tepposet ja nukkumatti tuli niin yllättäin, että kala jäi perkaamatta... Villen kaveri oli kisan päätteeksi reippaana fileoinut loppu satsin ja filettä oli kertynyt 9,5 kiloa!!!