Ilmoittauduin UMN:n taipparikurssille, ja mahduin onneksi mukaan suuresta suosiosta huolimatta! Kurssi alkoi eilen illalla luennolla Espoossa. Sainpa luennolle jopa tutun vieruskaverin, kun yksi muukin "maanantaitreeniläinen" ilmestyi paikalle.

Luento oli niin basiciä kuin vähän ennakkoon aavistelin. Kohderyhmää ajatellen luento oli oikein mainio eli siellä käytiin seikkaperäisesti läpi mitä taippareissa tapahtuu. Lisäksi käytiin läpi muut noutajien kokeet, treenivälineet sekä hieman treenikäytäntöä.

Luento olisi ollut oikein tarpeellinen minulle viime vuonna, kun en vielä tiennyt taippareista yhtään mitään. Olisinkin jo viime vuonna ilmoittautunut samaiselle kurssille, mutta kurssi valitettavasti osui silloin samaan aikaan Kainuun mökkireissumme kanssa.

Nyt valittavana oli useita ryhmiä, joista omaankin aikatauluun löytyi sopiva. Tältä kurssilta odotankin treenihetkiä Hildan kanssa. Meidän ryhmän treenit alkavat vasta huhtikuun lopulla. Treenikertoja on yhteensä viisi, joista viimeisessä tutustutaan myös riistaan.