Meinaan kanalinnustus. Teimme tämän vuoden viimeisen kanalinnustusreissun perjantaina 26.10. Evolle. Kaikenkaikkiaan metsässä tuli kuljettua viisi tuntia. Viimeisetkin mehut jaloista lähti avohakkuulla rämpiessä sekä Syrjänalusenharjulle jyrkkää polutonta seinämää kiivettäessä. Suurimmaksi osaksi siis tuli rämmittyä metsässä ja vain paikoin seurailimme Syrjänalusen luontopolkua. Vaikka oli perjantaipäivä, niin luontopolun läheisyys tuntui olevan kovin kansoitettu...
Wilmalla oli virtaa. Se teki aluksi katoamistempun. Sitä oli houkuttanut Syrjänalusen lähdelampi ja se paineli kaukana meistä lammen toisella puolella. Huutelin sitä harjun päältä, kun näin oranssien liivien vilkkuvan kaukana puiden takana. Ajattelin, että koira kiertää lammen ja tulee luokseni, mutta mitä vielä. Wilma uida polskutti lammen yli! Uintireissun päätteeksi se juosta tohkotti vielä harjun ylös!
Kävimme katsastamassa Peikkovuoren sekä Vuoripeikon järven, jonka rannalla pidimme kaffetauon. Yhtään peikkoja ei näkynyt, mutta kanalintuja kyllä. Näimme reissulla pyitä ja teeriä, mutta ei tullut ammuttua edes yhtä laukausta, koska linnut olivat sen verran kaukana. Eräällä metsäautotiellä kävellessämme Ville huomasi akkateeren köpöttelevän tietä pitkin ja kaartavan juuri mutkan taa. Ville hiipi paikoille, mutta lintu lähti Villen toiselta sivulta pusikosta, niin, että vain siiven iskut kuuluivat, mutta lintua ei näkynyt. Ville ehti sanoa, että olisikohan niitä lisää ja samassa jo kuulimme toisenkin räpistelevän matkoihinsa.

Lauantaina olimme Villen työkaverin kosteilla 4-kymppisjuhlilla Rausjärven leirikeskuksessa. Juhlissa oli erittäin komea ilotulitus, koska synttärisankari on osallisena myös ko. toimintaa harjoittavassa yrityksessä. Juhliin mennessä edellämme ajoi traktori, jonka perässä oli kuollut hirvi. Olihan irvokasta jurruttaa pikkutietä ja katsella, kun hirvi keikkui traktorin lavalla huulet ja sorkat väpättäen...

Mitäs muuta on tapahtunut? No, Nana täytti jo kunniakkaat 12-vuotta. Sen hevoskuuri antibiotteja on nyt ollut loppu jo muutaman viikon. Ihon kutina senkun jatkuu taas heti kun lääkkeet loppuivat... Onnikin täytti jo 4 vuotta. Onni on myös sairastellut. Sillä tuntuu olevan hieman yskää. Pitänee parivaljakko viedä eläinlääkäriin vielä tällä viikolla, ellei kisuliinin yskä mene ohi.

1024022.jpg